Name

Jeroen van Veen

About

(1967, Maastricht, The Netherlands)

Kenmerkend voor Jeroen’s schilderingen is het vaak bonte kleurenspel. Hierin ligt ook zijn fascinatie. Voor het merendeel van zijn schilderingen geldt dat hij de fantasie van de kijker probeert te prikkelen door soms andere beelden te tonen, dan die de kijker geacht wordt te zien. Met kleur en beweging als belangrijk hulpmiddel, komt de kijker soms voor verrassingen te staan. Jeroen’s schilderijen zijn uitingen van het moment.

Jeroen gebruikt vaste elementen en materialen in zijn schilderijen maar experimenteert daarnaast ook graag met nieuwe technieken en materialen. Steeds weer vindt hij elk schilderij een uitdaging en heeft grote behoefte die ook aan te gaan. Een basismateriaal dat hem daarbij helpt en je in al zijn werken terugziet is acryl.

Jeroen is in 2001 als autodidact begonnen met schilderen. Na 15 jaar heeft hij, mede geïnspireerd door de werken van Briels en Corneille, een eigen stijl gevonden. De werken van genoemde kunstenaars spreken hem aan omdat deze werken nooit aan tijd zijn gebonden en universele thema’s weergeven; het zijn kosmopolitische verbeeldingen van het dagelijks leven.

"Tekenen is niet wat men zelf ziet, maar wat anderen moeten zien,
tekenen is geen vorm, het is de manier waarop de vorm wordt gezien",
Edgar Degas (1834-1917)

Jeroen is geboren en getogen in Maastricht.

Exhibitions

Jeroen van Veen solo at Galerie Molenhof / Ton Piepers Art gallery, Weert